Aerobics/Steps

Aerobics/Steps

Aerobic is bewegen op muziek met als doel je uithoudingsvermogen en je conditie te verbeteren. De speciale aerobic muziek loopt achter elkaar door en het tempo loopt steeds iets op, hierdoor wordt een hoge bewegingsintensiteit behaald. Op deze gevarieerde muziek worden verschillende combinaties aangeleerd, deze combinaties van passen worden een flink aantal keer herhaald. De combinaties zijn er om de les uitdagend en gevarieerd te houden, ze worden stap voor stap opgebouwd zodat ze voor iedereen goed te volgen zijn.

De les begint met een warming-up combinatie, zonder springen, daarna volgen combinaties waarin springvormen (high- impact) afgewisseld worden met passen zonder springen (low -impact), als je geen high-impact wilt, blijf je gewoon alles low-impact doen. Na ongeveer 20 a 25 minuten wordt het tempo afgebouwd, en gaan we over op de step.

Steps
Steps is bewegen op muziek, maar dan op, over en rond een in hoogte verstelbaar bankje, de step. Omdat de combinaties en oefeningen bij steps toegankelijk en afwisselend zijn, is steps geschikt voor iedereen die het leuk vindt om op muziek te trainen! Steps is de beste en snelste manier om mooie gespierde billen en benen te krijgen. Daarna volgt een buikspierversterkend gedeelte van ongeveer 10 minuten en sluiten we de les af met een cooling-down, daarin worden alle spieren opgerekt, zodat de les lekker ontspannen wordt beëindigd.

Voor wie

De combinatieles aerobics/steps is voor iedereen die lekker op muziek wil werken aan zijn of haar conditie en is zowel voor beginners als gevorderden goed uit te voeren. Door de compacte choreografieën kan de beginner goed meekomen en door de afwisseling en de mogelijkheid om op je eigen niveau te trainen, is de les voor iedere klant een uitdaging!