Zumba

Zumba

Zumba is met afstand de grootste fitness-rage van dit moment. Dankzij de opzwepende carribbean klanken van Salsa, Merengue, Reggaeton, Mambo en Calypso gecombineerd met aerobics, is fitness niet langer een ‘verplicht’ nummer, maar een feest om te doen!
Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde Fitness – Dansvorm. Het vertegenwoordigt Latijns-Amerikaanse en internationale muziek- en dansbewegingen. Een Zumba les combineert snelle en langzame ritmes die de nadruk legt bij het vormen van het lichaam op een aerobic/fitness manier, die een unieke gecombineerde balans ontwikkeld van cardio-en spiertraining. Zumba heeft een aantal basis bewegingen van aerobic, interval en resistente training gecombineerd tot een maximale calorie, cardio gerichte lichaamstraining. De cardio-gerichte dansbewegingen zijn makkelijk te volgen stappen, die de moeilijkste zones aanpakt zoals, armen, benen, buik en de belangrijkste spier van het lichaam, het hart!
 

Voor wie

Zowel van dansers en niet dansers komen positieve reacties. Bij Zumba hoef je niet speciaal goed te kunnen dansen, hierdoor is het voor iedereen mogelijk om mee te doen aan deze groepsles. Een Zumba les creëert een feestelijke sfeer, waardoor iedereen geniet van een goede training in een gezonde en leuke omgeving, en voor je het zelf goed en wel door hebt, heb je al een uur getraind en is de les al weer voorbij.
Zelfs al is het geen vakantie, met Zumba ben je een uur lang in een exotische vakantiestemming! Probeer het eens en ervaar het zelf!