Pilates/BBB

Pilates/BBB

Pilates is een trainingsconcept waarbij oefeningen worden uitgevoerd die zich richten op een sterk ‘krachtcentrum’ of ‘powerhouse’. Het uitvoeren van bepaalde oefenvormen voor de rug, buik en de bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat je romp sterker wordt. Elke beweging die je maakt, begint bij de kern van je lichaam. Een sterke kern geeft je bij andere activiteiten meer kracht, balans en stabiliteit. De oefeningen beschermen je rug, maken je buikspieren sterker en zorgen in het dagelijks leven voor een betere houding. Andere voordelen van het volgen van Pilates zijn meer flexibiliteit, een slank en fit lichaam, lenigheid, betere coördinatie en een betere lichaamsbewustzijn.
Ook een correcte ademhaling en ontspanningsoefeningen vormen bij Pilates een belangrijk deel van de les.

Buik, Billen en Benen (BBB)
Naast Pilates oefeningen staan tijdens de les ook BBB oefeningen centraal. BBB staat voor: buik, billen en benen. BBB richt zich vooral op de ‘probleemgebieden’ bij vrouwen.
Deze les is eenvoudig en kent een lagere intensiteit. Hierdoor ook zeer geschikt voor beginners en mensen die hun training wensen af te stemmen op een maximale vetverbranding. Bij regelmatig oefenen zie je na een tijdje het resultaat al in de spiegel. Je merkt snel hoe deze spieren zich versterken en hoe ‘moeilijke’ oefeningen steeds gemakkelijker worden.

Voor wie

De Pilates/BBB les is voor iedereen die bewuster met zijn/haar lichaam om wil gaan en ook goed uit te voeren voor mensen met knie of rug klachten. Er wordt nauwelijks gesprongen en u kunt de oefeningen op uw eigen niveau doen. Ook voor mensen met diabetes, osteoporosis, scoliosis, zwaarlijvigheid en chronische rugklachten is Pilates/BBB een goede manier om aan je lichaam te werken. 
Op dinsdagavond en donderdagavond wordt er een 'gemengd' uur aangeboden, deze les is voor zowel mannen als vrouwen.