HIIT-training

HIIT-training

HIIT-training (High Intensity Interval Training) is een  intensieve cardiotraining, waarbij gewerkt wordt met intervallen. Je voert oefeningen uit op een hoge intensiteit gevolgd door een korte rustperiode. Door het gebruik van interval training is HIIT-training een zeer effectieve en efficiënte manier om vet te verbranden, spieren te ontwikkelen en je conditie te verbeteren.
De korte rustperiodes tussen de oefeningen stellen je spieren in staat om te herstellen. Door dit vaak te herhalen, wordt je stofwisseling in werking gesteld en je spiervezels getriggerd. Door deze prikkels steeds weer te geven gaat je stofwisseling sneller werken en worden je spiervezels sterker. Wat inhoudt dat je conditie en uithoudingsvermogen verbeteren en afvallen sneller zal gaan.
HIIT-training wordt uitgevoerd in twee- of drietallen in een circuit training. Deze les is uitdagend en motiverend. Ook is het zeer geschikt om samen met bijvoorbeeld je partner of een vriend/vriendin uit te voeren. HIIT-training wordt zowel binnen als buiten uitgevoerd. Verschillende materialen worden gebruikt tijdens de oefeningen.

Voor wie

HIIT-training kun je geheel in je eigen tempo uitvoeren. Wanneer je minder goed getraind bent stap je op een lager niveau in dan wanneer je goed getraind bent. Dit is het mooie van HIIT-training, het is voor iedereen toegankelijk.