Spinning

Spinning

Spinning is een indoor fietstraining op muziek in groepsverband. Het is een pittige training die je afwisselend staand en zittend, snel trappend en zwaar trappend uitvoert op een spinningfiets, een soort hometrainer. Spinning doe je op de maat van de (opzwepende) muziek en onder leiding van een professionele instructeur.
De workout is goed voor je algehele conditie; je krijgt een sterk hart, het vergroot je longinhoud en is goed voor een regelmatigere bloedsomloop en soepele spieren. Bil- been- en rugspieren worden veelvuldig gebruikt en goed getraind door het steeds veranderen van positie op de fiets. Daarnaast verbrand je ontzettend veel calorieën tijdens het fietsen.

Voor wie

Spinning is voor iedereen die tijdens een training graag alles geeft! Of je conditie nu slecht of goed is, spinning is voor iedereen elke week weer een uitdaging. Doordat je zelf de weerstand kunt bepalen, kun je het zo zwaar maken als je zelf wilt. Als beginner kun je dus ook prima bij een al bestaande spinninggroep instappen.
Ook voor wielrenners, mountainbikers en hardlopers is het een goed alternatief om in de koude en donkere wintermaanden de conditie op peil te houden. De les duurt 45 minuten tot één uur.